Authentieke duurzaamheid

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol over duurzaam ondernemen. De uitdagingen waar we als maatschappij voor staan zijn niet min. Ook in de textiel- en kledingindustrie moet er dringend verandering komen.

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol over duurzaam ondernemen. De uitdagingen waar we als maatschappij voor staan zijn niet min. Ook in de textiel- en kledingindustrie moet er dringend verandering komen.

Hoe zien wij duurzaamheid?

Duurzaamheid trekken wij door in onze volledige bedrijfsvoering. In elke keuze die we maken, kiezen we voor de meest duurzame optie. Er wordt nagedacht over elke stap in het proces. We spreken dus graag over authentieke duurzaamheid.

Om onze eerste collectie vorm te geven baseerden we ons op het ‘Close The Loop’ model van Vlaanderen Circulair en Flanders DC.

 • Grondstoffen – Onze Belgische stoffen bestaan hoofdzakelijk uit polyamide. We maken hier gebruik van pre-consumer stofafval. Dit zijn stoffen die door de fabriek niet meer gebruikt kunnen worden en wij zo een tweede leven kunnen geven in plaats van weg te smijten. Onze stoffen hebben ook het Oeko-Tex Standard 100 label. Hiermee garanderen we 100% veilige stoffen. Onze stoffen worden in België geproduceerd.


  Ontwerp – Onze tijdloze ontwerpen in combinatie met onze topkwaliteit zorgt ervoor dat onze ontwerpen langer meegaan dan enkele seizoenen. We willen dat iedereen zo lang mogelijk van onze kleding kan genieten. Bij het ontwerpen houden we ook rekening met de recycleerbaarheid van onze kleding. Zo werken we bewust niet met ritsen voor het maken van zakken. Dit maakt hergebruik namelijk moeilijker.

  Productie – Met trots kunnen we zeggen dat onze kleding en stoffen 100% binnen België geproduceerd worden. Hiermee kiezen we bewust voor productie onder de strengste milieunormen en onder goede werkomstandigheden. Dit verzekert ons ook de nodige topkwaliteit die we jullie verschuldigd zijn.

  Verkoop – Wij gaan niet mee in het fast-fashion verhaal van meerdere collecties per jaar en zoveel mogelijk produceren. We gaan onze collecties op een natuurlijke manier elkaar laten opvolgen. Wat betreft verpakking werken we met eigen overschotten en kiezen we steeds voor de meest milieuvriendelijke keuze. Zo werken we met landbouwafval voor onze kaartjes. In onze zoektocht naar verkooppartners vinden we het belangrijk dat deze partners mee in het duurzaam verhaal stappen.


  Gebruik 
  – Om ervoor te zorgen dat je nog langer van onze kleding kunt genieten, geven we extra tips om de kleren te wassen en onderhouden. Op het waslabel vind je alvast de belangrijkste informatie.


  Einde leven
   – Oude/kapotte kleren kun je terugsturen in ruil voor een 10% kortingscode. Wij gaan met deze kleding aan de slag om er een nieuw product van te maken.


 • Systeemdenken – Duurzaamheid is het kerncriteria voor elke beslissing die we nemen bij ons productieproces. Wij zijn overtuigd dat dit de nieuwe manier van werken is. We beseffen dat we zelf nog stappen te zetten hebben en zijn verplicht ons hier zelf continu in uit te dagen en te blijven verbeteren.

Authentieke duurzaamheid gaat voor ons verder dan enkel het productieproces

 • Financieel – Een onderneming doet continu financiële transacties. Een bank kiezen die mee investeert in een duurzame toekomst is dus niet onbelangrijk. Hiervoor geloven we in een samenwerking met het duurzame Triodos.

  Website – Datacenters stoten ongeveer evenveel CO2 uit als de luchtvaartsector. Kiezen voor een duurzame webhosting is dan ook cruciaal om de impact van de hostingsector te beperken. Onze website draait 100% op hernieuwbare energie.

  Partners – We verwachten dat onze partners mee inzetten op duurzaamheid. In eerste instantie zoeken we steeds naar Belgische ondernemers met een even groot hart voor duurzaamheid. Onze bestellingen verwerken we via Bpost. Dit bedrijf biedt een duurzame verpakkings- en verzendoptie aan en draagt zorg voor de sociale werkomstandigheden van haar werknemers.

  Transport – Doordat zowel onze stoffen als de productie Belgisch zijn, beperkt het transport zich letterlijk tot slechts tientallen kilometers.


  Energie 
  – Little by Little werkt op hernieuwbare energie! Onze website, kantoorruimte en productie draaien op hernieuwbare energie.


  Transparantie 
  – Duurzaamheid vraagt ook vertrouwen in ons als onderneming en in jou als klant om de duurzame keuze te maken. Graag geven we meer inzicht in onze prijsbepaling. Ook vind je per artikel transparant de opbouw van de verkoopprijs.

  Doelen voor de toekomst – We zijn ons ervan bewust dat werken met synthetische stoffen nog steeds een impact op het milieu heeft. Momenteel werken we met pre-consumer gerecycleerde stoffen. Dit is idealiter een bron van afval die steeds kleiner wordt. We maken momenteel ook werk van end of life terugname.